pondělí 18. srpna 2008

Jsme přestěhovaní a je nás šest!

Na konci července jsme se začali stěhovat do nového domu. Následoval sled dramatických událostí a velkých rozhodnutí. První den při stěhování nás vykradli. Přišli jsme o křovinořez, Tomovo kolo a telefon.
Paranoia
Po zděšení před vypáčenými dveřmi jsme se rozběhli za papoušky. Nic se jim nestalo, nikdo je nechtěl ukrást. Zbyl nám ale v domě nepříjemný pocit špinavosti. Při představě, že nám někdo šahal na věci, na papoušky...někdo cizí, někdo špinavý (ne zvenku).
Mnohem víc nepíjemná je ale noční paranoia, která stále ještě trvá - vzbouzení se při neznámých zvucích, napínání uší ve tmě.
Štěně
Pár dní na to jsme se rozhodli zajet do Brna pro mého Nika, aby doma štěkal, kdyby náhodou někoho zase zajímalo, kdo to tam bydlí a jaké tam má milé věci. Chtěli jsme ale co nejdříve k Nikovi někoho "ostřejšího". Cestou na Šumavu jsme se tedy zastavili na jedné samotě u paní, která si dala inzerát, že prodává německé ovčáky. Opravdu vážně jsme si slíbili, že se na ty pejsky JENOM podíváme a URČITĚ si ho nebudeme kupovat. Byla to velmi sympatická usedlost - paní měla pána a s tím pánem sedm dětí, 100 hektarů, 100 krav a 3 krásné černé chlupaté ušaté slečinky. Neuplynula ani hodina po návštěvě oné paní a seděli jsme v autě čtyři.
Už je naše.
Ren je den ode dne větší a rychlejší.
A je krásná!